Ekonomiadministrationen är numera nästan helt och hållet digitaliserad. Varför spenderar vi ändå så gott som dagligen tid på att för hand flytta information från ett system till ett annat? Ekonomienheten skulle vilja slippa frustrerande manuellt arbete, och det är möjligt med hjälp av integrationer. Oavsett om det handlar om att skapa fakturarader eller skapa och visualisera ekonomiska rapporter, blir processerna inom ekonomiadministrationen effektivare och snabbare när integrationerna är i skick — och ekonomiexperterna kan lägga tid på arbete som verkligen är viktigt.

Integrationer underlättar det manuella och felkänsliga arbetet inom ekonomiadministrationen

Om integrationer saknas och det är problem med informationsgången syns det i form av ineffektivitet och långsamhet, oberoende av vilket ekonomiadministrativt system ni använder. Till exempel om rutinmässiga, återkommande och enkla uppgifter måste göras för hand. Data som tas från olika system måste korrigeras manuellt för att fås i ett enhetligt format.

Rapportering hör till de grundläggande uppgifterna inom ekonomiadministration. Om systemen inte utbyter information, blir rapporteringen långsam och det är en utmaning att visualisera den ekonomiska situationen. Sist och slutligen måste informationen som behövs för beslutsfattande samlas in för hand, och då kan en del av uppgifterna vara föråldrade. För närvarande investerar företag i att effektivera och automatisera arbete samt i kunskapsbaserad ledning, så nu skulle det gälla att inte ge konkurrenterna ett försprång på det här området bara för att informationen hos er inte överförs från ett system till ett annat.

Integrationer säkerställer att information som finns i andra system kan överföras automatiskt till de ekonomiadministrativa systemen. Personalen på ekonomienheten behöver inte längre spendera timmar på att kopiera och klistra in, och inga fel uppstår till exempel i fakturor för att en medarbetares öga av misstag hoppade över en rad eller ett finger slant på fel tangent.

En effektivare ekonomiadministration sparar arbetstid som tidigare använts till rutinmässigt administrativt arbete, så en satsning på integrationer syns också under strecket.

Exempel: Fakturarader som genereras automatiskt i Procountor snabbar märkbart upp arbetet i ekonomiadministrationen.

En integration underlättar arbetet med ekonomiadministration, men det vore önskvärt att också själva integreringen skulle vara enkel. Med en färdig modell behöver man inte göra hela integrationsjobbet från grunden.

Låt oss ta ett exempel ur verkliga livet på hur Triuvare själv integrerade ett registreringssystem och samtidigt skapade en färdig modell för hur rapporteringssystemet ansluts till Procountor. Före integrationen skapade man fakturaraderna för hand i Procountor utgående från arbetstidsnoteringar. Registreringarna av timavlönat arbete måste överföras manuellt från registreringssystemet till Procountor. Copy-paste-jobbet tog onödig tid.

Tack vare integrationen med Procountor överförs nu arbetsnoteringarna automatiskt. För varje arbetsnotering i registreringssystemet kan en fakturarad skapas i Procountor. Samtidigt automatiserades kontosättningen.

Det populära Procountor kan enkelt anslutas till många företagssystem som skapar fakturarader för inköps- och säljfakturor och som man vill ska innehålla samma aktuella kundinformation. Med den här modellen kan ditt företag snabbt få hjälp med återkommande uppgifter inom ekonomifunktionen.

Att investera i ekonomiadministrativa system är inte en kostnad

En förbättrad informationsgång och automatiserade uppgifter inom ekonomiadministrationen är inte enbart en kostnad, utan det är en investering i högklassigare och meningsfullare arbete. Bättre rapportering och uppdaterad information som underlag för beslutsfattandet bidrar också till att utveckla affärsverksamheten.

Läs mer om integrationer med Procountor så får du 9 anledningar till varför integrationer av ekonomiadministrativa system lönar sig! Ladda ner guiden Integrationer effektiverar ekonomiadministrationens processer!

Här kan du ladda ner expertguiden

 

Sanna Mustonen

Sanna Mustonen