Törmäätkö keskusteluihin digitalisaatiosta ja sillä saavutetuista mittavista liiketoimintaeduista? Moderni ICT-infra tehostaa merkittävästi yrityksen toimintaa ja siksi ICT-budjetit ovat tällä hetkellä suurempia kuin koskaan. Tässä blogissa kerromme, mihin yrityksissä nyt panostetaan ja mihin myös sinun yrityksesi ICT-investoinnit kannattaa kohdistaa.

Laidalta keskelle

Valmis näkemään ICT:n liiketoiminnan ytimessä? Tänä päivänä kilpailuetua rakennetaan ICT:n avulla. Digitalisaatio mahdollistaa muun muassa palveluiden kehittämisen ja liiketoimintaprosessien tehostamisen. Jos haluat olla kilpailijoitasi askeleen edellä, on aika kehittää yrityksenne ICT-strategiaa liiketoiminnan näkökulmasta.

Mitä ICT:ltä on lupa odottaa?

Modernilla ICT-infralla mahdollistetaan paitsi liiketoiminnan digitalisoituminen, myös  rakennetaan ylivoimainen tulos kilpailijoihin nähden. ICT kattaa tänä päivänä enemmän kuin pelkät laitteet ja järjestelmät. Se on ennen kaikkea strategisesti suunniteltu kokonaisuus, jonka avulla voidaan tehostaa yrityksen toimintaa ja liiketoimintaprosesseja läpi organisaation.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Miten ICT-budjetti kannattaa priorisoida eri kehityshankkeiden välillä? Lataa maksuton oppaamme ICT:n strategian ja investointien hallintaan.

ICT-budjetit ennätyssuuria

Tiesitkö? ICT-budjetit ovat nykyään suurempia kuin koskaan ja budjettien koko on kasvussa käytännössä kaikilla toimialoilla.  Tämä käy ilmi muun muassa Tivin tekemässä koonnissa, jossa se tarkasteli TechRepublicin ja ZDNetin tutkimusta yritysten IT-budjeteista vuosina 2015–2019.

Suuret budjetit tuovat mukanaan suuria odotuksia. ICT-investoinneista odotetaan nyt merkittäviä tuloksia liiketoiminnan tehostamiseen. ICT:n roolin muuttuminen yrityksissä näkyy esimerkiksi tiedolla johtamisen voimakkaassa kasvussa.

Mihin yritysten ICT-investoinnit kohdennetaan vuonna 2020?
  1. Työn tehostamiseen ja automatisointiin.
  2. Riskienhallintaan, toimitusvarmuuden takaamiseen ja tietoturvaan.
  3. Tiedolla johtamiseen ja datan hyödyntämiseen.


Edellä mainittujen lisäksi erilaiset digitalisaatiohankkeet syövät merkittävän osan yritysten ICT-budjeteista. Esimerkiksi vuonna 2018 tehdyssä
State of the CIO -tutkimuksessa selvitettiin, mihin IT-budjetit yrityksissä todellisuudessa kohdistetaan. Yrityksissä investoidaan nyt erityisesti tietoturva-, asiakkuudenhallinta-, tuotannonohjaus- ja markkinointijärjestelmiin.

Miksi nämä investoinnit kannattavat ja mikä on tyypillisimpien ICT-hankkeiden takaisinmaksuaika? Lue lisää uudesta asiantuntijaoppaastamme, jossa kerromme aiheesta lisää muun muassa tutkimusten ja oman asiakasdatan, sekä konkreettisten case-esimerkkien avulla.

Haluatko lisätietoja? Lataa opas ICT:n talouden ja strategian hallintaan

Liiketoimintaa tukeva ICT-strategia tuo ylivertaista etua yrityksellesi. Moderni ICT-infra mahdollistaa muun muassa uudenlaiset digitaaliset palvelut, työn tehostamisen ja automaisoinnin, sekä liiketoimintadatan valjastamisen osaksi johtamista.

Lataa maksuton asiantuntijamateriaali

Oppaassa pureudumme muun muassa näihin aiheisiin:

  • Miten ICT:n rooli on muuttunut yrityksissä digitalisaation myötä?
  • Mihin yritykset kohdistavat nyt ICT-budjettinsa?
  • Millaisia liiketoimintahyötyjä voimme näiltä investoinneilta odottaa?

Tämä asiantuntijaopas auttaa sinua priorisoimaan yrityksenne ICT-investoinnit aikajanalle ja hahmottamaan niiden tuomat liiketoimintahyödyt. Kerromme oppaassa eri kehityshankkeiden liiketoimintavaikutuksista tutkimusten ja konkreettisten case-esimerkkien avulla.

Lataa maksuton asiantuntijamateriaali tästä

Antti Patronen

Antti Patronen