Windows 10 julkaistiin 29.7.2015 ja Microsoft on tarjonnut kaikille Windows 7 / 8 / 8.1 -käyttöjärjestelmien käyttäjille mahdollisuutta päivittää veloituksetta uuteen Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Mitä uusi Windows tuo tullessaan ja kannattaako yrityksen tietokoneet päivittää heti? Näihin kysymyksiin kokosimme muutaman tärkeän lähtökohdan päivityspäätöksen tueksi.

Tuttu ja turvallinen

Uusi Windows 10 yhdistää 7- ja 8-versioiden parhaat puolet ja muistuttaa käytettävyydeltään enemmän Windows 7:ää, mikä on varmasti monen yrityskäyttäjän mieleen. Käynnistysvalikko on tullut takaisin uutena modernina versiona tuttuun paikkaansa, vasempaan alakulmaan. Valinnaisesti sen saa asetuksista kytkettyä myös koko ruudun kokoiseksi, samaan tapaan kuin Windows 8:ssa. Mitään mullistavaa tai opettelua vaativaa uudistusta käytettävyyteen ei ole tullut, mutta en sijaan pieniä arkea helpottavia ja nopeuttavia parannuksia näkyy joka puolella.

Lisäturvaa kannettavan Windows 7 -tietokoneen käyttäjille tuo Windows 10:n mukana tuleva BitLocker-salaus. Aiemmin BitLocker-salaus on kuulunut vain Windows 7 Ultimate ja Enterprise -versioihin, sekä Windows 8/8.1 -käyttöjärjestelmään. Jos Windows 8/8.1 -päivitys on jäänyt välistä, on liikkuvalle työntekijälle tarjolla nyt lisäturvaa koko kovalevyn salauksella. Tämä estää tehokkaasti varkaiden pääsyn tiedostoihin, mikäli tietokone varastetaan.

Lisäksi Windows 10 käynnistyy nopeammin kuin Windows 7, mikä on varmasti tervetullut lisä kaikille.

Varmista yrityksen käyttöympäristön yhteensopivuus

Windows 10:n tuki moniin olemassa oleviin Windows 7 ja 8 -ohjelmistoihin ja laitteistojen ajureihin on hyvä, mutta CRM-, ERP- ja vastaavien tärkeiden yritysohjelmien suhteen suosittelemme testaamaan yhteensopivuuden tai varmistamaan sen ohjelmiston valmistajalta ennen päivitystä.

Monet ohjelmistotalot varmistavat ja testaavat ohjelmistojensa toimivuuden uudessa käyttöjärjestelmässä ja tarjoavat tarvittavat päivitykset yleensä mahdollisimman pian, mikäli sellaiselle on tarvetta.

Kannattaako päivitys tehdä heti?

Käyttöjärjestelmän päivitystä on markkinoitu helppona toimenpiteenä, jossa asennetut ohjelmat ja tiedostot säilyvät. Totuus voi olla hieman toinen, sillä muutamissa tapauksissa päivityksen jälkeen olemme havainneet, että aiemmin asennetut ohjelmat ovat kadonneet. Tästä syystä emme suosittele suorittamaan päivitystä ilman varmuuskopiointeja ja valmistautumatta muutamiin ylimääräisiin juonenkäänteisiin.

Mikäli tietokoneeseen tulee tarve asentaa Windows 7 tai 8 uudestaan mm. viankorjauksen, käyttäjänvaihdon tai muun syyn takia, suosittelemme mieluummin tällaisen uudelleenasennuksen yhteydessä harkitsemaan Windows 10 -asennusta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä myyntiimme, niin varmistetaan yhdessä yrityksesi käyttöympäristön valmius ja yhteensopivuus Windows 10:n käyttöönotolle ja suunnitellaan miten Microsoftin päivitystarjous kannattaa hyödyntää.

Triuvare Oy

Triuvare Oy