TRIUVAREN GDPR-KOULU: TUNNISTA TIETOTURVALOUKKAUS

Tässä blogissa annamme kaksi näppärää vinkkiä jokaiselle yritykselle, joilla esimerkiksi USB-tikut voidaan suojata. Vältä siis tietoturvaloukkaukset näin!

TIETOTURVALOUKKAUS

USB- tai muu liikuteltava tallennusmedia katoaa / varastetaan

MIKSI SE LOUKKAA TIETOTURVAATallennusmedian tiedot voivat päätyä vääriin käsiin.

MITEN ONGELMAA VOI EHKÄISTÄ

  1. Tallennusmedia on mahdollista salata esimerkiksi BitLockerilla ja järjestelmän voi asettaa hälyttämään, mikäli tietoa yritetään tallentaa salaamattomalle medialle.
  2. Itse tallennusmedioihin ja varsinkin ilmaislahjoina saatuihin USB-tikkuihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella, koska niissä on joskus havaittu haittaohjelmia tai viruksia.

TARVITSEEKO LOUKKAUKSESTA ILMOITTAA?

Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilla mainitaan, että kynnys ilmoitukseen loukkauksesta nousee, mikäli laitteet on asianmukaisesti salattu ja/tai varmistettu kadotessaan.
Ilmoitusvelvollisuus riippuu myös siitä, millaista tietoa tallennusmediaan on säilötty. Jos kyseessä on arkaluontoinen henkilötieto (esim. terveyttä koskevaa tietoa, palkkatietoa tai henkilötunnus), jonka joutuminen vääriin käsiin aiheuttaa henkilölle riskejä, on ilmoitus ehdottomasti tehtävä.

Haluatko lisätietoja?

Lue kaikki blogisarjan artikkelit ja opi tunnistamaan tietoturvaloukkaukset. Kiinnittämällä huomiota arkisiin asioihin, voit parantaa yrityksen tietoturvaa ja -suojaa huomattavasti

Lisää tietoja yrityksen tietoturvan parantamisesta ja ylläpidosta löydät myös PK-yrityksen tietoturvaoppaasta. Lataa maksuton opas!

Triuvare Oy

Triuvare Oy