Microsoftin Teams-sovellus pyrkii vastaamaan modernin työelämän haasteisiin. Viestintätavat organisaatioissa ovat muuttuneet valtavasti ja eri ikäpolvet suosivat eri työkaluja. Muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana viestintävälineet ovat vaihtuneet kirjeistä sähköpostiin.

Sähköpostin määrä kasvaa edelleen valtavasti ja nykyään ihmiset odottavat, että viesteihin vastataan lähes välittömästi. Rinnalle on tullut erilaisia kommunikointivälineitä vähentämään sähköpostin tulvaa, kuten keskustelufoorumia tai Facebookia muistuttava Yammer ja pikaviestimenäkin toimiva Skype for Business, joka ei kuitenkaan koskaan ole kunnolla taipunut käytettäväksi useiden eri päätelaitteiden kautta.

Kuluttajille suunnattujen työkalujen käyttö on lisääntynyt myös yrityspuolella, ja Teams on yksi keino tuoda tällainen kommunikaatio takaisin yrityksen hallinnan piiriin. Samalla Teams yhdistää nykyaikaiset työskentelytavat pikaviestinnän ympärille.Teamsissa kommunikaatio perustuu nimen mukaisesti erilaisiin tiimeihin. Tiimeillä voi olla useita eri aihealueita eli kanavia, ja näiden ympärille

Teams tuo myös tarvittavat työkalut, kuten tiedostokirjaston, muistiinpanosovelluksen, tehtävälistan sekä esimerkiksi raportointinäkymän. Tulevaisuudessa eri vaihtoehdot tulevat varmasti lisääntymään. Teams toimii käyttöliittymänä, josta näitä aikaisemmin erillisiä palveluita voi käyttää yhdestä ja samasta paikasta. Triuvarella Teamsin esiversiovaihetta on testattu sisäisesti nyt muutamia viikkoja.

"Näyttää siltä, että Teams tulee integroitumaan muihin Office 365 -tuotteisiin. Testijakson perusteella olemme todenneet, että eri palveluiden välillä siirtyminen on nopeampaa Teamsin sisällä kuin muilla tavoin. Käyttöliittymä toimii rivakasti ja kaikki tiimityöskentelyyn tarvittava on samassa paikassa. Kehitettävääkin toki vielä löytyy; eri ohjelmat eivät vielä toimi ihan saumattomasti yhteen. Esimeriksi Skype for Businessin kanssa integraatio löytyy, mutta kuvien lähetysominaisuus ei vielä toimi, kun Teamsin kautta vastaa Skype-keskusteluun. Toistaiseksi Microsoftin Teams vaikuttaa kuitenkin lupaavalta tulokkaalta", kertoo Triuvaren teknologiajohtaja Timi Rantanen

Haluatko lisätietoja?

Microsoft Teams on erinomainen työkalu organisaation sisäisen viestinnän kehittämiseen ja tiimien työn tehostamiseen. Mikäli tahdot saada työkalusta kaiken ilon irti, lataa sähköpostiisi videosarjamme. Videosarja perehdyttää sinut ja organisaatiosi Teamsin käyttöön.

Lataa maksuton videosarja sähköpostiisi!

Triuvare Oy

Triuvare Oy