Triuvare Oy kansainvälistyy perustamalla tytäryhtiön Puolan Wrocławiin.

- Päätös lähteä Puolaan syntyi ison asiakkaamme tarpeiden pohjalta. Asiakkaamme laajentaa omaa toimintaansa Puolan markkinoille, ja tiedusteli meiltä, hankkivatko he paikallisen kumppanin vai laajennummeko me heidän mukanaan Puolaan. Kansainvälistyminen ei vielä ollut strategiassamme ajankohtaista, mutta päätimme hallituksessa yksimielisesti tarttua tilaisuuteen. Kansainvälistymisvaihtoehdoista päädyimme perustamaan Puolaan oman yhtiön, kertoo toimitusjohtaja Toni Rantanen.

Wrocławiin tulee Triuvaren kolmas toimipiste. Voimakkaassa kasvussa oleva yritys perusti toisen toimipisteensä Vantaalle vuoden 2017 alussa. Kotimaan työpaikkoja ei Puolaan siirry.

- Tarkoitus on, että suomalaisia asiakkaita palvellaan jatkossa Suomesta ja Puolassa olevia paikallisesti Puolasta. Wrocławissa ja Puolassa on meille paljon potentiaalista asiakaskuntaa. Yli 300 suomalaisella yrityksellä on Puolassa toimipiste. Vaikka laajennamme ulkomaille ensisijaisesti yhden asiakkaan perässä, on asiakaskunnastamme alkanut paljastua, että voisimme palvella myös muiden tarpeita Puolassa, sanoo Rantanen.

Triuvaren Puolan toimipiste perustetaan Wrocławiin

Laajentumisen ensiaskeleet ovat yhtiön perustaminen Puolaan ja ensimmäisen puolalaisen työntekijän rekrytointi. Ensimmäisenä palkataan paikallinen ICT-asiantuntija, myöhemmässä vaiheessa panostetaan uusasiakashankintaan. Ulkomaisen yrityksen perustamiseen ja rekrytointiin liittyviin asioihin Triuvare on saanut apua kumppaneilta ja tukea Tekesiltä.

- Monet asiat tehdään Puolassa eri lailla. Yritystä perustettaessa Puolassa haluttiin tietää jopa hallituksen jäsenten vanhempien syntymäajat ja äidin tyttönimi. Odottelemme tällä hetkellä paikallisten tuomareiden vahvistusta yrityksen perustamiselle. Kaikki sopimukset pitää sekä kääntää että sovittaa paikalliseen kulttuuriin. Haluamme kohdella kaikkia työntekijöitämme samalla tavoin, mutta paikalliset lait ja tavat asettavat rajoituksia esimerkiksi työsuhde-eduille.

Pohjoismaalaisilla yrityksillä on Puolassa hyvä maine. Triuvare haluaa kuitenkin olla paikallinen ja mahdollisimman lähellä asiakasta, mistä syystä palkkalistoille halutaan myös puolalaisia.

- Toki tämä aiheuttaa meidän omalle toiminnallemmekin muutoksia. Yrityksemme virallinen kieli on tähän asti ollut suomi. Jatkossa iso osa sisäisestä viestinnästä hoidetaan englanniksi.

Triuvare Oy

Triuvare Oy