Käytätkö koskaan aikaa siihen, että etsit verkko-ongelmien aiheuttajaa kymmenien ja satojen laitteiden joukosta? Verkkolaitteiden pilvipohjaisella hallinnalla voisit tehdä saman työn paljon nopeammin ja helpommin. Hallitsemalla verkkolaitteita pilvestä ongelmatilanteiden syyt selviävät lyhyemmässä ajassa, ja saat vaivattomasti näkyvyyden koko verkkoon. Lue ja selvitä, miksi Cisco Merakin verkkoratkaisuilla ei tule ikävä vanhaa tapaa hallita verkkolaitteita.

Verkkolaitteiden pilvihallinta tuo näkyvyyden ja säästää työaikaa

Yritysten verkkolaitteet kytkimistä tukiasemiin aiheuttavat samanlaisia haasteita lähes kaikilla: 

  • vikatilanteiden selvittäminen vaatii paljon manuaalista työtä – temppuileva laite pitää etsiä käsin ja yksitellen kaikkien joukosta
  • muutosten tekemiseen kuluu aikaa, etenkin massamuutokset
  • kokonaisnäkymä joko puuttuu tai on hyvin työläs pitää yllä. 

Verkkolaitteiden toimivuus ja esimerkiksi tietoturva ovat perin oleellisia liiketoiminnan jatkuvuudelle. Ilman hyvää hallintaa ongelmia jää pahimmillaan huomaamatta.

Verkkolaitteiden hallitseminen pilven kautta nopeuttaa ja yksinkertaistaa niin ylläpitotyötä kuin ongelmanratkaisua. Yhdistämällä kaikki yrityksen verkkolaitteet, ne ottavat yhteyden salattua tunnelia pitkin pilveen, josta ylläpitäjä näkee laitteet yhdellä silmäyksellä ja voi hallita niitä keskitetysti. Sekä näkyvyys että valta hallita laitteita on yhdellä verkkosivulla. Pilveen liikkuu laitteista vain hallintadata ja statistiikka, ei esimerkiksi käyttäjien dataa.

Käytännössä siis juuri pilvihallinnalla verkkolaitteiden ylläpito toteutuu modernisti ja vaivattomasti. Perinteisellä verkkolaitehallinnalla rutiinitehtäviin voi mennä kymmenkertainen aika verrattuna pilvihallittavaan.

Älä pelkää pilvipalvelua – verkkolaitteiden hallinta sujuu huolettomammin

Toisin kuin yleisesti luullaan, pilvipohjaisuus ei tarkoita sitä, että hallinta olisi silloin täysin riippuvainen verkkoyhteydestä. Jos netti katkeaa, verkkolaitteet voivat jatkaa sisäverkossa, ja vain livedatan näkyvyys taukoaa hetkeksi. Tiettyjen muutosten tekeminen onnistuu silti, ja toisaalta etähallinta vaatii aina yhteyden riippumatta siitä, onko käytössä pilvipalvelu vai jokin muu.

Pilvipalvelussa on lisäksi se etu, että lisenssipohjaisella sopimuksella verkkolaitteilla on jatkuva takuu ja ylläpito päällä. Esimerkiksi päivitykset eivät voi unohtua päivittämättä, ja vioittuneen laitteen tilalle saa uuden korvaavan.

Miksi ICT-infraa kannattaa ostaa juuri palveluna? Lue blogitekstimme aiheesta!

Cisco Merakilla verkkolaitteiden statistiikka yhteen pisteeseen

Triuvare tarjoaa Cisco Merakin verkkolaitepalveluita niille, jotka haluavat tietää, mitä heidän verkossaan tapahtuu ja mitä laitteita siellä on. Saat myös lukuoikeudet portaaliin halutessasi, jotta voit tarkistaa, millaista liikennettä ja mitä laitteita verkossa on.

Cisco Meraki on pilvihallittava verkkoratkaisu, jolla saat näkyvyyden kaikkien laitteiden statistiikkadataan. Näet nopeasti, kuka ja mikä laite käyttää kaistaa paljon. Lisäksi pystyt pureutumaan L7-tason liikenteeseen ja nähdä, mitä liikennettä laitteelta oikeasti liikkuu. Siten pystyt nopeasti puuttumaan ongelmiin.

Palomuurit, kytkimet ja langattoman verkon tukiasemat löytyvät kaikki Meraki Dashboardista. Laitteita ei pysty tätä kautta unohtamaan tai hukkaamaan hallinnasta. Dashboardin avulla voit etsiä laitteita verkosta esimerkiksi IP-osoitteella tai nimellä, ja löydät muutamalla klikkauksella kytkimen ja kytkimen portin, jossa laite sijaitsee. Ilman vastaavaa hallintaa et pysty nopeasti paikantamaan laitteiden sijaintia.

Jos yrityksessäsi on erityisen paljon palvelulaitteita, Cisco Meraki keventää työtaakkaasi. Samalla lisenssimaksulla saat sekä laitteet että palvelut samassa paketissa. 

Nopea ja turvallinen tapa verkkolaitteiden hallintaan? Kysy lisää Triuvaren Meraki-palveluista

Kytkimien ja tukipisteiden laitehallinta on häikäisevän paljon nopeampaa keskitetysti pilvestä käsin. Ongelmatilanteet ratkeavat pienemmällä vaivalla ja muutostoiveisiin vastaaminen ei sotke työpäivän aikatauluja. Pilvihallintaan panostaminen maksaa itsensä takaisin.

Haluatko näkyvyyden kaikkiin verkkolaitteisiin ja niiden yhteyksiin? Kysy lisää Triuvaren verkkolaitepalveluista. 

Tutustu Triuvaren verkkopalveluihin täällä!

 

Jussi Taipale

Jussi Taipale