Microsoftin Business Premium -lisenssi helpottaa merkittävästi yrityksen tietoturvatason kehittämistä. Se tukee erityisesti loppukäyttäjien inhimillisten virheiden minimoimista ja helpottaa IT:stä vastaavan rutiinitöitä tietoturvaan liittyen.

Tämä blogi on tiivis läpileikkaus kehittyneisiin ominaisuuksiin, jotka ovat saatavillasi lisenssin avulla. Tutustu ratkaisuihin, syvenny ominaisuuksiin ja arvioi Business Premiumin etuja yrityksellesi.

 

Haluaisitko taklata tyypillisimmät tietoturvauhkat yhdellä ratkaisulla?

InformationWeekin mukaan kahdeksan tavallisinta tietoturvauhkaa ovat:

 1. Heikot tai varastetut käyttäjätunnukset ja salasanat
 2. Ohjelmien haavoittuvuudet
 3. Haittaohjelmat
 4. Huijaukset
 5. Liiat käyttöoikeudet
 6. Sisäiset uhat
 7. Fyysiset hyökkäykset
 8. Konfigurointi- ja käyttäjien virheet

Tietoturvaksi ei siis riitä pelkkä virustorjuntaohjelmisto päätelaitteella, vaan turvaa täytyy rakentaa kerroksellisesti ja eri tekniikoin ja taktiikoin.

Moni tietoturvavastaava tuskailee eri toimittajien, ratkaisujen ja lisenssien kanssa. Kuinka pitää ympäristö suojassa? Kuinka varmistaa skaalautuvuus? Kuinka huolehtia toimittaja- ja kumppanuussuhteista?

Microsoft Business Premium on suunniteltu PK-yritysten tarpeisiin

Tiivistettynä Microsoft Business Premium tuo järjestelmätasolla turvallisen alustan loppukäyttäjälle. Tekoälyyn pohjaavat ratkaisut minimoivat käyttäjien inhimillisten virheiden mahdollisuutta tehokkaasti.

Lisenssin ostaminen ei itsessään vielä paranna tietoturvaa, mutta se tuo yrityksen saataville muun muassa

 • älykkäät sähköpostin tietoturvaominaisuudet,
 • käyttäjä- ja identiteetin hallinnan ratkaisut,
 • työkalut keskitettyyn laitehallintaan,
 • helpotusta tiedonhallintaan.

Älykkäät ratkaisut tarkoittavat myös sitä, että yritys säästää aikaa IT:n rutiinitehtäviltä. Esimerkiksi laitteiden helpompi hallinta, tietokoneiden automaattiset asennukset ja loppukäyttäjien itsepalveluportaali salasanojen nollaukseen vapauttavat IT:n aikaa.

Sähköpostin tietoturvaominaisuudet

Kuten aikaisemmin mainittiin, huijaukset ja tietojenkalasteluyritykset ovat yksi pk-yritysten suurimmista tietoturvauhista. Sähköposti on yksi tavallisimmista tietojenkalastelun väylistä. Microsoft Business Premium sisältää kehittyneet suojaukset niitä vastaan:

 • Lähettäjän tarkistaminen ja vahvistaminen
 • Automaattiset liitteiden tarkastukset
 • Linkkien luotettavuuden tarkistaminen
 • Älykkäät roskapostisuodattimet
 • Viestien salaus

Lue lisää ominaisuuksista blogistamme: 3 tärkeintä tietoturvatuotetta Microsoft 365 -ympäristöön


Käyttäjä- ja identiteetin hallinnan ratkaisut

Lisenssi parantaa käyttäjien ja identiteetin hallintaa Azure AD:ssä. Kokemuksemme mukaan nämä ominaisuudet auttavat minimoimaan loppukäyttäjien virheitä:

 • MFA eli monivaiheinen tunnistautuminen pienentää käyttäjätunnusten väärinkäytön riskiä merkittävästi.
 • SSO eli Single-Sign-On on ratkaisu, jolla samalla käyttäjätunnuksella kirjaudutaan eri järjestelmiin – vähemmän muistettavia salasanoja ja niihin liittyviä riskejä.
 • Conditional Access eli ehtoihin perustuvat käyttöoikeudet auttavat pitämään liiketoimintakriittisen tiedon saatavilla vain niille, joille se todella kuuluu.

Käyttäjähallinnan ratkaisuilla vahvistetaan käyttäjätunnuksia ja pidetään ne salassa. Rajatuilla oikeuksilla minimoidaan huijausten tai haittaohjelmien konkretisoituneet riskit.

Keskitetty laitehallinta

Keskitetty laitehallinta taistelee tehokkaasti kaikkia tietoturvauhkia vastaan. Ota päätelaitteet haltuun ja lisää näkyvyyttä niihin Endpoint Managementin avulla. Laitehallinnan avulla varmistat keskitetysti, että laitteet ovat suojattuja ja ajan tasalla.

Tiedonhallinnan ratkaisut

Kun tiedon luokittelu yhdistetään käyttäjähallinnan ratkaisuihin, yrityksen data säilyy eheänä, turvassa ja oikeiden ihmisten saatavilla. Tiedon luokittelu automatisoi tiedon hallintaan, muokkaamiseen ja hallittuun tuhoamiseen liittyviä prosesseja.

Lue lisää blogistamme: Tiedon luokittelu pohjana tietoturvalliselle ja eheälle tiedon säilyttämiselle

 

Näin onnistut uusien ominaisuuksien käyttöönotossa

Kuten mainitsimme jo aikaisemmin, lisenssin hankinta ei vielä tarkoita tietoturvaparannuksia. Lisenssi on avain kehittyneempiin tietoturvaominaisuuksiin.

Triuvaren asiantuntijat auttavat sinua määrittämään, mitkä ominaisuuksista on yrityksellenne kaikkein kriittisimpiä ja kuinka ne saadaan hallitusti käyttöön.

Lue lisää Business Premiumista Microsoftin sivuilta.

Varaa 30 minuutin asiantuntijakeskustelu

Kun haluat keskustella asiantuntijan kanssa, mitä päivitetty lisenssi voisi tarkoittaa juuri teille, ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja varaa 30 minuutin asiantuntijakeskustelu.

Varaa asiantuntijakeskustelu ja kartoitetaan yrityksenne tilanne yhdessä

 

Mikko Tukia

Mikko Tukia