Mitä jos yrityksesi palvelimet olisivat kokonaisen päivän nurin eikä kukaan pystyisi tekemään töitä? Kirpaisisiko kukkarossa?
Palvelinylläpidossa moni pelkää joutuvansa valitsemaan kahden vaihtoehdon väliltä: joko yritys hoitaa palvelinten ylläpidon ja seurannan kokonaan itse, tai se ulkoistetaan IT-kumppanille, jonka tuntihinta ongelmatilanteiden korjaamiseen on päätähuimaava. Sinun ei kuitenkaan tarvitse valita näiden kahden väliltä. Fiksuin tapa on hankkia palvelinylläpito kiinteällä kuukausihinnalla jatkuvana palveluna.
Näin saat ylläpidon ulkoistamisen vaivattomuuden ja IT-palveluiden helpon budjetoitavuuden – sekä varmuuden siitä, että maksat palvelinten toimintavarmuudesta ja ennakoivasta työstä, et tulipalojen sammuttamisesta kiirelisällä.
Kun palvelinten ylläpito ja päivitys on yrityksen sisällä hoidossa, voi olla, että se hoituu vaivattomasti ja asiat sujuvat tuurista riippuen pitkäänkin ilman ongelmia. Monesti palvelimet kuitenkin unohdetaan omaan nojaansa ja ongelmiin havahdutaan vasta, kun ne eskaloituvat.
Pienikin palvelinongelma voi pysäyttää kaikkien työt, ja yrityksen IT-osaston harteilla on harvinaisen raskas taakka – palvelimet pitää saada takaisin toimintaan, koska muuten kaikki seisoo ja työaikaa kuluu hukkaan.
Jos vastaavassa tilanteessa palvelinten ylläpito on ulkoistettu tuntihintaisesti, oman kiireen lisäksi myös kumppanin palkkiot juoksevat jokaiselta menetyltä minuutilta ja tunnilta.
Odottamattomia vikatilanteita on vaikea budjetoida. Palvelimiin liittyviä ongelmia ja niiden laajuutta on vaikea tietää etukäteen, etenkin jos palvelinten valvonta on päässyt unohtumaan eikä yrityksellä ole jatkuvaa näkyvyyttä palvelinten tilaan.
Poimi täältä 6 neuvoa palvelinten suojaamiseen haavoittuvuuksilta!
IT-palveluiden ulkoistamisen tarkoitus on siirtää sekä toimintavarmuuden takaaminen että akuuttien ongelmien ratkaiseminen asiantuntijalle. Yrityksen omat resurssit ja vaikkapa IT-osaston kiireet eivät ole pullonkaula palvelinten päivityksille, seurannalle ja poikkeustilanteista toipumiselle. Hyvään ulkoistettuun palvelinten ylläpitoon kuuluu olennaisesti myös testaaminen, tuo niin helposti laiminlyöty mutta kriittinen osanen. Käytäntö on nimittäin osoittanut, että vaikka varmistuspalveluun olisi investoitu, sen testaaminen unohdetaan.
Jos kaikki tämä laskutettaisiin tuntihinnalla, nousisi palvelinylläpidon kustannukset niin korkealle, että moni yritys palaa tilanteeseen, jossa asiat tehdään itse – ja unohdetaan tai tehdään puolitiehen.
Ratkaisu on palvelinylläpito jatkuvana palveluna ja kiinteällä kuukausimaksulla. Näin palvelinkulut on helppo budjetoida – kulu on sama riippumatta siitä, kuinka paljon töitä ylläpito vaatii. Maksatte siitä, että kaikki toimii, ei siitä, että ongelmia korjataan, kun niitä ilmenee.
Kurkkaa vertailu: Jatkuva palvelumalli vs. satunnaiset tukitunnit: lue tämä kun olet ulkoistamassa.
Jatkuva, ennakoiva palvelu takaa myös sen, että yleisimmät palvelimiin liittyvät ongelmat huomataan ja estetään ennalta. Esimerkiksi palvelinten reaaliaikainen, ennakoiva valvonta levytilasta, resursseista ja sovelluksista voi paljastaa, jos levytila on menossa umpeen tai käyttöjärjestelmän resurssit loppumassa tai vaikkapa tulostusjono on jumissa.
Kiinteällä kuukausimaksulla palvelinylläpidon palvelu takaa toimintavarmuuden ja minimoi kaikenlaiset käyttökatkot. Säännöllinen tarkastus kerran kuussa ja läpinäkyvä raportointi takaa huolettomuuden IT-yksikössä. Edes palvelinten päivitys ei aiheuta ongelmia, sillä se tehdään tavallisen työajan ulkopuolella.
Haluatko lukea lisää jatkuvan kumppanuuden tuomista eduista? Tässä oppaassa kerromme, millaisia etuja jatkuva IT-kehittäminen tuo. Lataa IT-kilpailuttamisen opas!
Triuvaren palvelinylläpidon palvelut pitävät huolta, että yrityksesi palvelimien käyttöjärjestelmät ovat aina ajan tasalla. Palvelinten resurssien käyttöä valvotaan ja käyttökatkokset ja niistä aiheutuvat ongelmat ehkäistään etukäteen. Voit ostaa joko palvelinten ylläpidon ja päivityksen, ja halutessasi täydentää sitä esimerkiksi testipalautuksien ja sovellusvalvonnan palveluilla. Jos haluat itse päivittää palvelimet mutta ulkoistaa reaaliaikaisen valvonnan, se on mahdollista!
Tutustu Triuvaren palvelinylläpidon palveluihin ja kiinteähintaisiin moduuleihin täällä.