Triuvaren ICT-asiantuntija Miikka Mörö on viettänyt viime kuukausina paljon aikaa etätöissä. Jotta puoliso pystyi ottamaan Saksasta saamansa puolen vuoden työtarjouksen vastaan, piti Miikankin neuvotella mahdollisuus suorittaa omat työnsä pitkälti etänä. Etätöiden onnistuminen oli kynnyskysymys Saksaan lähtemiselle.

- Triuvarella suhtauduttiin todella hienosti. Esimieheni Toni sanoi heti, että on isompiakin järjestelyjä ratkottavina, kuin töiden onnistuminen etänä, ja kehotti hoitamaan asunnon ja lapsenhoitaja-asiat kuntoon.

atk-tuki etänä
Miikka Mörö on Saksassa ollessaan kollegoihin yhteydessä lähinnä virtuaalisesti. Tämäkin haastattelu hoidettiin Skypen kautta.
 

Nykyaikainen tiedonhallinta mahdollistaa tiedostoihin ja järjestelmiin kiinni pääsemisen mistä tahansa. Töitä varten Miikan tarvitsikin järjestää vain omat työvälineensä Saksaan ja lapsenhoitaja työpäivien ajaksi. Miikan työhön kuuluu asiakkaiden pääasiassa ICT-ongelmien ratkaisua sekä koulutuksien pitämistä.

- Koulutukset pidetään meillä muutenkin tyypillisesti etänä, joten niiltä osin mikään ei ole muuttunut. Asiakkaille sillä ei ole merkitystä, mistä koulutus fyysisesti tulee. Aikaeroa Saksaan ei ole kuin tunti, eikä se ole vaikuttanut työhön muuta kuin silloin, kun linjoilla on pitänyt olla sovitusti jo ennen kahdeksaa.

Jonkin verran järjestelyjä työtehtäviin Miikan Saksan oleskelut ovat toki vaatineet.

- Täältä on aika pitkä matka lähteä asiakkaan luokse paikan päälle. Sellaiset tehtävät joudun luovuttamaan kollegoiden käsiin. Tällaisia tapauksia on kuitenkin ollut todella vähän, ihan yhden käden sormilla laskettavissa, joissa asiakkaan ongelmia ei ole pystynyt ratkomaan etänä. Välillä myös tarvitsen Triuvaren toimistolta jotain, jolloin joudun pyytämään apua kollegoilta. Suurin ero etätöissä on sosiaalisesti, kun vieressä ei ole työkaveria, jolta pyytää apua tai jonka kanssa keskustella. Valtaosa työpäivän keskusteluista tulee käytyä kirjallisesti Skypessä.

Saksan jaksojen aikana Miikka on oppinut, mikä on etätöissä merkityksellisintä:

- Rutiinit ovat todella tärkeitä. Nousen joka päivä samaan aikaan ja teen työt erikseen sitä varten varatulta työpisteeltä. Näin pystyn erottamaan työn ja vapaa-ajan selkeästi toisistaan. Mielestäni on myös tärkeää ottaa kontaktia kollegoihin, jotta he eivät unohda etätyöntekijän olemassa oloa. Huikkailen joka aamu Skypen välityksellä huomenet Triuvaren tukitiimille, kun aloitan työt.

 

it-ala etätyö
Etänä voi päästä mukaan myös triuvarelaisten vapaa-ajan puuhiin, kuten ICT-arkkitehtimme Jussi osoittaa. Toki tämän tablettivirityksen kanssa saa olla tarkkana, ettei vahingossa pudota etäkollegaa!
 

Kokonaisuutena Saksassa vietetty aika on ollut varsin positiivinen kokemus.

- Olen kiitollinen Triuvarelle, että saimme tämän järjestymään! On kiva olla tällä alalla; putkimiehenä tällainen ei olisi mahdollista. Työhöni ei ole juuri vaikuttanut se, että istun parituhatta kilometriä kollegoita etelämpänä.

Triuvare Oy

Triuvare Oy