Tuleva IT-tradenomi Henri Vilento liittyi Triuvaren porukkaan työharjoittelun merkeissä  – ja jäi sille tielleen. Henrin työsarkaan kuuluu asiakastuen lisäksi palvelin- ja verkkopuolen tehtäviäHenrin sarkastinen huumori viihdyttää työyhteisöä ja joskus asiakkaitakin.


1. Mitä teet ensimmäisenä, kun tulet töihin?
Käynnistän koneen ja haen kupillisen vettä. Mieluusti viileää ja raikasta vettä, mutta välillä tulee vain huoneenlämpöistä vettä. Tämä voi näkyä sitten koko päivän toiminnassa.  Valitettavasti en voi sietää kahvia, niin tähän on tyytyminen.

2. Minkälaisista asioista tyypillinen työpäiväsi koostuu?
Olen ensin kaksi tuntia asiakkaalla lähituessa. Sitten iltapäivän vastaan joko puhelimeen tai teen asioita, joita muut eivät ole omien vuorojensa takia ehtineet tehdä. Tämä voi sitten vaihdella paljon päivästä toiseen.

3. Jos saisit valita matkan minne tahansa, mihin lähtisit?
Lähtisin luultavasti Thaimaahan tai Yhdysvaltoihin. Thaimaassa olen käynyt nuorempana todella usein, niin sinne olisi varmaankin mukava palata ja Yhdysvalloissa voisi saada käsityksen, että kuinka lähelle uutiset ja TV pääsevät todellisuutta. Se on tietenkin suuri maa, joten pitää hieman ajatusta käyttää, että minne siellä sitten menisi.

4. Ketä kollegaasi ihailet ja miksi?
Mikko Koivunen eli tuttavallisemmin BK. Niin kuivaa huumoria, että en tiedä milloin huumori loppuu ja faktat alkaa.

5. Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi?
Minulla ei ollut lapsuuden unelma-ammattia ja joskus ala-asteen lopulla tai yläasteella tulin kateellisiksi niistä joilla sellainen oli. ”En nyt jaksa saada kaikista kokeista kymppejä, mutta jos haluaisin olla presidentti, niin kyllä jaksaisin oikein tapella numeroiden takia.” Unelma-ammatin puute oli ala- ja yläasteella sekä lukiossa hyvä tekosyy sille, että en ihan täysillä harjoitellut kaikkiin kokeisiin. Jossakin kohtaa sitten totesin, että kunhan jonkun ammatin saa, sillä pystyy elämään ja ei töihin lähteminen ole joka päivä täyttä tuskaa, niin se on ok.

Tämä on nyt sitten saavutettu Triuvarella ja olen huomannut, että ihan pidän näistä hommista. Katsotaan sitten kolmenkymmenen ikävuoden kohdilla uudelleen tuota unelma-ammattia 

6. Jos voisit vaihtaa jonkun kanssa elämää yhdeksi päiväksi, kenen kanssa vaihtaisit ja miksi?
Tässä kohtaa vaihtaisin sattumanvaraisen henkilön kanssa. Näkisin miten joku muu näkee tämän maailman ja siinä olevat ihmiset. Sattuma antaisi luultavasti hyvin erilaisen henkilön, niin luultavasti oppisin paljon tästä maailmasta ja itsestäni.

7. Jos saisit ottaa Triuvarelta yhden asian tai ominaisuuden, minkä voisit viedä muihin yrityksiin, mitä valitsisit?
Avoimuuden ja kysymysten kysymisen. Täällä on helppo kysyä kollegalta kuin kollegalta erilaisia kysymyksiä. Kaikkien kysymysten ei tarvitse edes liittyä töihin, mutta silti yleensä saa vastauksen.

8. Jos saisit valita yhden supersankarikyvyn, minkä ottaisit?
Ei suurta suosikkia ole, mutta vastaan silti, että lentäminen. Sitä on fiktiossa kehuttu niin paljon, että pakko kokeilla 

9. Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa miljoonan?
En luultavasti mitään ihmeellisempää. Töihin seuraavana päivänä jos arkipäivä. Ehkä hommaisin Tukimersun vitsiä varten. Olen aika tylsä rahankäytön suhteen. (Toim. huom. Tukimersulla viitataan tukitiimin yleisimpään automalliin eli hiukan vanhemman vuosikerran Mersuun.)

10. Mistä Triuvarella töissä ollessasi saavuttamastasi asiasta olet eniten ylpeä ja miksi?
Ei ole mitään yksittäistä ylpeyden aihetta, mutta se koostuu monesta pienemmästä aiheesta. Suurimpia ylpeyden aiheita on varmaan kun saa korjattua jotain, jonka kanssa on paininut jo useamman tunnin tai päivän. Tai kun saa korjattua monta pienempää tapausta heti, niin huomaa että kuinka pitkälle on päässyt jo vähän yli vuodessa.

Triuvare Oy

Triuvare Oy