WLAN-mittauksen ansiosta Janne Mikkosen ja muiden Diabetesliiton työntekijöiden netti ei enää pätki.

Diabeteskeskuksessa on sekä Diabetesliiton omat tilat että majoitustilat kuntoutukseen tuleville diabeetikoille. Talossa on monta siipeä ja se on sokkeloinen. WLAN ei toiminut talossa kunnolla ja pätkimisestä aiheutui Diabetesliiton työntekijöille jatkuvia katkoja työntekoon.

Triuvare suoritti WLAN-mittauksen Diabeteskeskuksessa keväällä 2017. WLAN-mittauksessa rakennus kuljetaan läpi mittauslaitteiston kanssa, mistä saadaan tarkka kuva langattoman verkon peitosta ja sen kanavista. Mittauksen lisäksi Triuvaren asiantuntija laatii suunnitelman korjaavista toimenpiteistä.

WLAN-verkon ongelmat johtuvat monesti päällekkäisillä kanavilla toimivista tukiasemista. Usein kuuluvuutta yritetään parantaa lisäämällä tukiasemien määrää, vaikka parempi ratkaisu olisi tukiasemien oikea sijoittelu ja kanavasuunnittelu. Onpa käynyt niinkin, että huonosti toiminut WLAN-verkko on saatu Triuvarella kuntoon sammuttamalla puolet alkuperäisen toimittajan asentamista tukiasemista.

Diabetesliiton tapauksessa riitti, kun tukiasemien taajuuksia säädettiin uudestaan.

- Tukiasemia ei tarvinnut edes siirtää. Verkko toimii tällä hetkellä paremmin, ja erityisesti pätkimisestä on päästy eroon, iloitsee Diabetesliiton järjestöjohtaja Janne Mikkonen.

 
Triuvare Oy

Triuvare Oy