Verkkoylläpidon siirtyminen Triuvaren vastuulle vähensi myös ohjelmistosuunnittelija Jukka-Pekka Rajalan työtaakkaa.

creanex

Ison tuotetukiosaston sijasta Creanex Oy sai selkeästi nimetyn henkilön vastaamaan IT-tuesta. Nyt järjestelmän dokumentaatio on helposti saatavilla ja myös ohjelmistopäivitykset sekä lisenssit ja varmuuskopioinnit pysyvät entistä paremmin ajan tasalla.

Tuotekehitykseen ja koulutuskäyttöön tarkoitettuja simulaatiojärjestelmiä sekä tuotekehityspalveluita konevalmistajille tarjoava Creanex Oy päätyi Triuvareen.

— Triuvaressa meitä kiinnosti kokonaisuus. Heiltä saimme ison helpdeskin sijaan selkeästi nimetyn vastuuhenkilön. Yritykseltä löytyy myös asiantuntemusta ja selkeä näkemys asioiden hoitamiseen. Saimme heiltä hyviä kehitysideoita, eikä osaaminen ole loppunut missään vaiheessa kesken, Creanex Oy:n toimitusjohtaja Antti Peltola kehuu.

Verkon toteutusratkaisujen uudelleenarviointi tuli ajankohtaiseksi, kun tamperelainen Creanex Oy muutti viime kesänä uusiin toimitiloihin Rieväkatu 4:ään Tampereen Kalevaan. Muuton yhteydessä myös uusiin toimitiloihin haluttiin toimiva sisäverkko, kunnollinen tietoturva ja jatkuva varmuuskopiointi sekä selkeä järjestelmä- ja ohjelmistotuki.

— Verkon rakentaminen aloitettiin muuton yhteydessä kesäkuussa ja pystyttämisessä meni kesälomat mukaan luettuna noin puolitoista kuukautta. Kriittisimmät osiot onnistuttiin siirtämään päivässä, eikä verkko ollut poissa käytöstä sen päivää kauempaa, Antti Peltola kertoo.

Tärkein pääoma pysyy suojattuna

Ensitöikseen Triuvare suunnitteli ja rakensi uusiin toimitiloihin toimivan sisäverkon, johon kuului palomuuri, kytkin ja WLAN-yhteys. Tietoturvasyistä Creanex halusi myös erillisen vierailijaverkon.

Palvelimen kuormitusta kevennettiin siirtämällä sähköposti yrityksen omalta postipalvelimelta Microsoftin tarjoamaan pilvipalveluun. Myös Creanexin kotisivut siirrettiin Triuvaren hallinnoitaviksi.

— Järjestelmäosaamisen ulkoistaminen vapauttaa yrityksen omalle ydinosaamisalueelleen, Antti Peltola huomauttaa.

Järjestelmää suunniteltaessa Creanex ja Triuvare katsoivat yhdessä, että myös laitedokumentaatiot ovat ajan tasalla ja että kaikkiin käytössä oleviin ohjelmistoihin löytyy lisenssidokumentit.

Nykyisin Triuvare vastaa Creanexin palvelinylläpidosta, varmuuskopioiden varmentamisesta ja tarjoaa tarvittaessa myös IT-tukea. Creanexilla on vajaat 20 työasemaa, joiden tietoturva- ja ohjelmistopäivityksissä vastuu on ulkoistettu Triuvarelle.

— Triuvarelta saimme räätälöidy, juuri omiin tarpeisiimme sopivan paketin. Yrityksemme tärkein pääoma on tieto. Siksi onkin tärkeää, että se säilyy varmistettuna, toteaa Peltola.

www.creanex.fi

Triuvare Oy

Triuvare Oy