Näin onnistut ICT-hankkeissa: vinkit talousjohtajalta toiselle

Talousjohtajana olet varmasti tottunut osallistumaan ICT-hankkeisiin useissa eri vaiheissa ja rooleissa. Taloustiimiltä odotetaankin tottuneesti tukea yrityksen eri projektien ja prosessien kehittämiseen. Talousjohtajan toivotaan usein tuovan aktiivisesti esille näkemyksensä niin hankebudjeteista kuin yhteisiä järjestelmiä koskevista käyttötarpeista.

Neljä tyypillisintä haastetta ICT-projekteissa talousjohtajan näkökulmasta

ICT-hankkeet voivat olla monimutkaisia kokonaisuuksia ja nykyään ne liittyvätkin yhä lähemmin liiketoimintaan ja sen ydinprosessien kehittämiseen esimerkiksi tuotannonohjauksen tai liiketoimintatiedon automaation kautta. Näiden hankkeiden tavallisimmat haasteet ovat kuitenkin pohjimmiltaan samankaltaiset:

  1. ICT:n merkitystä yrityksen sisällä ei ole määritelty.
  2. Yrityksellä ei ole ICT-strategiaa.
  3. Vastuut ja toimintamallit ovat epäselviä.
  4. ICT-projektit vaativat erityisasiantuntijuutta.

Haasteet voivat tuntua monimutkaisilta, mutta ne ovat selätettävissä hyvin yksinkertaisin askelin. Lataa maksuton asiantuntijaopas ja lue Triuvaren vinkit talousjohtajille.

Opasta on ollut kirjoitamassa taloushallinnon asiantuntija

Tätä asiantuntijamateriaalia on ollut kirjoittamassa Pikespo Investin sijoutusjohtaja Jukka Marttila. Marttilalla on yli 20 vuoden kokemus talousjohtajan tehtävistä, ja siksi talousjohtajien ICT-haasteet ovat myös hänelle tuttuja. Oppaassa ratkommekin ICT-hankkeiden haasteita juuri talousjohtajan näkökulmasta – ei vaikeaa ICT-sanastoa tai jargoniaa.

Lataa opas täyttämällä lomake