ICT-tuki on hyvä ponnahduslauta IT-uralle. Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet edetä uralla ja päästä esimerkiksi asiantuntijatehtäviin. Tuomas Jaakkola eteni tuesta ICT-asiantuntijaksi Triuvaren asiantuntijaohjelman kautta, johon hänet valittiin useiden hakijoiden joukosta talon sisältä. Nyt Jaakkola aikatauluttaa ja suunnittelee omat työpäivänsä, eikä ole enää sidottu IT-tuen määrättyihin vuoroihin.

Kiinnostus koodaamisen sijaan IT-palvelutuotantoon

Tamperelainen Jaakkola päätyi Triuvarelle alun perin tuttavan suosituksen kautta. Miehen ystävä tunsi Triuvaren IT-tuessa työskentelevän henkilön ja kehotti Jaakkolaa hakemaan yritykseen. Tuomas aloitti Triuvaren IT-tuessa joulukuussa 2017 ensin osa-aikaisena, ja opinnäytetyön valmistuttua keväällä 2018 jatkoi täysipäiväisenä työntekijänä.

Jaakkola valmistui Riihimäen HAMK:ista IT-insinööriksi ja jo opiskeluaikoina miehellä heräsi kiinnostus koodaamisen sijaan enemmän IT-infrapuolen palveluihin. Triuvaren ja Jaakkolan toiveet ja tarpeet kävivätkin yhteen kuin nenä päähän.

tuomas jaakkola - kokovartalokuvaTuomas Jaakkola nousi IT-tuesta ICT Specialistin rooliin

Harrastuneisuus kiihdytyskaistana ylennykselle

Jaakkolan kiinnostus IT-alaan ulottui myös vapaa-aikaan, sillä mies on itsenäisesti työstänyt pienempiä projekteja ja kehittänyt alan osaamistaan työn ohella jo pidemmän aikaa. Esimerkiksi virtuaalipalvelimet ja webhosting-alustat ovat olleet Jaakkolan mielenkiinnon kohteita. Triuvarella on ollut käytössä samoja työkaluja ja ohjelmia, joten miehen oma harrastuneisuus toimi erinomaisena kiihdytyskaistan uralla etenemiseen.

Kun Jaakkola koki muutaman vuoden jälkeen kartuttaneensa kattavasti kokemusta IT-tuen erilaisista tehtävistä, oli hänen aikansa suunnata katseensa uralla eteenpäin. Triuvare tarjosikin mahdollisuutta tähän avaamalla ICT-asiantuntijaohjelman haun toukokuussa 2022. Jaakkola haki ohjelmaan, ja haastattelujen jälkeen heinäkuussa 2022 mies sai kuulla tulleensa valituksi!

Vaikka hakijoiden väliset erot olivat hyvin pieniä, niin harrastuneisuuden tuoma osaaminen ja motivaatio erottivat Jaakkolan muista ja olivat perusteet valinnalle.


Vaikka sormi käy välillä syvälläkin suussa, apu on aina lähellä!

Asiantuntijaohjelman tarkoitus on kasvattaa Triuvaren omista työntekijöistä ICT-asiantuntijoita ja tarjota heille näin urakehitysmahdollisuuksia, sen sijaan, että palkattaisiin osaavampia tekijöitä talon ulkopuolelta. Näin yritys säästää rekrytointikustannuksissa ja lisää samalla työntekijöiden työtyytyväisyyttä ja sitoutuneisuutta.

Lue tästä lisää Triuvaren ICT-asiantuntijaohjelmasta ja miten se käytännössä toimii.

Käytännössä asiantuntijan työ on ollut Jaakkolan mukaan ”kädet saveen” - tekemällä oppimista, mistä ohjelma onkin saanut mieheltä kiitosta. Välillä Jaakkolalla on ollut omien sanojensa mukaan sormi aika syvälläkin suussa, mutta onneksi aina on saanut nopeastikin apua ja neuvoja muilta asiantuntijoilta. Yksin ei ole tarvinnut tehdä ja oppia.

Kokemus IT-tuesta avaa ovet asiantuntijaohjelmaan

Parasta ohjelmassa on Jaakkolan mielestä mahdollisuus tehdä asiantuntijatöitä laaja-alaisesti ja vaikuttaa itse siihen, mitä haluaa tehdä. Jaakkola suositteleekin Triuvaren asiantuntijapolkua kaikille, joita IT-uralla eteneminen kiinnostaa ja jotka kokevat kokemuksensa ja osaamisensa puolesta olevansa valmiita siihen. Asiantuntijatehtävät avartavat ammatillista horisonttia, kun eteen tulee ratkottavaksi aivan uusia aiheita.

 

Jos olet IT-urasi alkutaipaleella, ICT-tuki on loistava paikka kerryttää hyödyllistä kokemusta ja mahdollistaa tulevaisuuden urakehitys. Katso meidän avoimet työpaikat täältä.

Lue tästä myös Vilho Nummenpään uratarina, miten hän eteni IT-tuesta esihenkilöksi.

Tuomas Jaakkola ICT asiantuntija Tyyne-mäyräkoira pitää huolen, että aamulla on mukava nukkua vähän pidempään.

KUKA ON TUOMAS?

Nimi: Tuomas Jaakkola

Ikä: 30 v.

Kotoisin: Tampereelta

Asuu: Avopuolison ja 1,5-vuotiaan Tyyne-mäyräkoiraterrierin kanssa

Harrastukset: Elokuvat, TV-sarjat, kuntosali, videopelit ja lautapelit

Aamu- vai iltavirkku?

Vaihtelee. Aikaisemmin kyllä hyvin aamuvirkku, että saatoin joka päivä aloittaa jo seiskalta tai ennen seiskaa hommat. Nykyään kun on koira tullut hankittua, niin ollaan sitten koiran kanssa nukuttu aika myöhään. Saatan aloittaa keskimäärin työt joskus 8-9 välissä.

Mitä teet ensimmäisenä, kun tulet töihin?

Käynnistän koneen ja yleensä otan vesilasin siihen kylkeen ja luen vähän sähköpostia ja katson akuuteimmat tiketit siitä jonosta, että onko jotain mikä vaatii hommia. Ja sitten menen niihin päivän hommiin.

Jos saisit syödä illallista kenen kanssa tahansa, kuka se olisi ja miksi?

Ehkä Will Ferrell olis aika kova sana, mielenkiinnosta, että onko se niin hauska livenä kuin kaikissa elokuvissansakin.

Jos saisit valita jonkun supersankarikyvyn, mikä se olisi?

Ottaisin varmaan teleportaatiokyvyn. Pääsee vaan paikasta A paikkaan B ilman bussia.

Menisitkö aikakoneella 150 v. menneisyyteen vai 10 v. tulevaisuuteen?

Ehkä se 10 vuotta tulevaisuuteen on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto mennä. Mennään sillä. Sanotaan, että jos menee menneisyyteen selittelemään, että on 150 vuotta tulevaisuudesta niin ei siinä yleensä ainakaan elokuvien perusteella hyvin käy. Ja päinvastoin jos sä matkustat eteenpäin niin susta on ehkä jotain todisteita sun olemassaolosta, niin se on ehkä turvallisempi vaihtoehto.

 

 

 

 

Sonja Valtanen

Sonja Valtanen