Moro, tässä on meidän Maiju!

Tiistaisin ja torstaisin kannattaa tulla Triuvaren Tampereen konttorille - Nimittäin silloin paikalla on Maiju. Maijua sydämellisempää työkaveria saa hakea! Maijulla ei ole koskaan liian kiire vaihdella kuulumisia, kehua työkavereiden vaatteita tai neuvoa, millä bussilla pääsee minnekin!

Maiju_kehitysvammaiset_työelämässä

Maiju Paulaniemi aloitti Triuvarella osa-aikaisena toimistoapulaisena harjoittelujaksolla marraskuussa 2021 ja jatkoi työsopimuksella joulukuusta 2021 alkaen. Maiju palkattiin Triuvarelle Tampereen kaupungin hankkeen kautta, jonka tehtävänä on työllistää kehitysvammaisia osatyökykyisiä palkkatöihin.

Maiju hoitaa toimiston juoksevia asioita ja vastaa yleisestä järjestyksestä. Maiju listaa työtehtävikseen muun muassa kahvinkeiton, postin hakemisen, jääkaapin täyttämisen, kukkien kastelun sekä paperien skannauksen.

Lisäksi hän tekee esimerkiksi varaston inventaariota, astianpesukoneen täyttöä ja tyhjennystä sekä kerran viikossa tilattavan kauppakassin purkua. Parasta Maijun mukaan on juomapullojen täyttäminen juomakaappiin.

Maijun tulo konttorille on parantanut toimiston viihtyvyyttä ja helpottanut varsinkin Triuvaren HR Manager Annika Heinon työtä, sillä nyt hänellä vapautuu työaikaa muihin tehtäviin:

- Jos sitä ei kukaan tee, se näkyy heti toimiston yleisessä viihtyvyydessä ja miten päivittäinen homma toimii.

 

Osatyökykyisen rekrytointiprosessi

Helpottaakseen arjen sujuvuutta Annika saikin ajatuksen osatyökykyisen palkkaamisesta ja otti yhteyttä Tampereen kaupungin vammaispalveluihin ja työhönvalmentaja Mika Jylhäkorpeen. Asiat etenivät nopeasti ja Annika kehuukin rekrytointiprosessin helppoutta:

- Ei vaadi mitään kuukausien selvitystyötä näitten asioitten toteuttaminen, että se on yleensä vaan yksi sähköposti tai yksi puhelu ja sitten ne asiat lähtee rullaa.

Mikan mukaan työntekijöitä valmennetaan työelämätaidoissa ennen työllistymistä ja näin varmistetaan, että sekä työntekijä että työnantaja ovat tyytyväisiä. Työntekijöiden täytyy siis pystyä tekemään töitä itsenäisesti ennen kuin työllistyvät ulkopuolelle, Mika huomauttaa.

Maiju_ja_Mika_kehitysvammainen_työelämässä

Tampereen kaupungin työhönohjaaja Mika Jylhäkorpi ja

Triuvaren toimistoapulainen Maiju Paulaniemi

 

Mitä maksaa osatyökykyisen palkkaaminen?

Osatyökykyisen palkkaaminen on työnantajalle nollariski eikä taloudellista menetystä ole luvassa, toteaa Annika.

Kuukauden mittainen harjoittelujakso on täysin palkaton, ja perehdytykseenkin saa sekä käytännön apua että korvausta menetetystä ajasta. Työnantajalle maksetaan lisäksi takaisin 50 % kehitysvammaiselle työntekijälle maksetusta palkasta. Rekrytointiprosessin ja perehdytyksen kanssa ei siis todellakaan tarvitse olla yksin, vaan apua saa niin paljon kuin tarvitaan.

 

Vastuullinen työnantaja

Triuvarelle vastuullisuus on tärkeää ja Annika korostaa, että yritys haluaa sitä kautta tarjota työmahdollisuuksia erilaisille ihmisille. Hän toivookin, että myös mahdollisimman moni muu IT-firma innostuisi asiasta.

Mika korostaa, miten positiivinen vaikutus vajaakuntoisen työllistämisellä on yksilön itsetunnolle ja elämänlaadulle:

- Monennäköisistä lähtökohdista voi ponnistaa monipuoliseen, hienoon elämään. Ja kaikkia meitä tarvitaan…Tällaisiksi me ollaan synnytty ja tällaisia me ollaan.

Juuri näin. Jokainen on tärkeä ja tarpeellinen. Kun Maiju on toimistolla, kahvit ja välipalat riittävät kuin 5 leipää ja 2 kalaa konsanaan! Palavereiden välissä parasta on kuulla Maijun kertomuksia viikonlopun suunnitelmista ja lomareissujen seikkailuista. Koko Triuvare kokee, että kaikilla pitäisi olla toimistossa yksi Maiju piristämässä työpäiviä ja nostamassa henkilöstön tyytyväisyyttä 😊

 

 

Hei sinä pirkanmaalainen yritys!

Haluatko sinäkin työpaikallesi Maijun kaltaisen apulaisen? Jos olet kiinnostunut osatyökykyisen työntekijän palkkaamisesta, voit ottaa suoraan yhteyttä Tampereen kaupungin vammaispalveluihin:

 

Mika Jylhäkorpi

Työhönvalmentaja

0505287204

mika.jylhakorpi@tampere.fi 

Tampere

 

Sonja Valtanen

Sonja Valtanen