Sairaanhoitajana työskennelleen Hanna Rantasen mielestä parasta hoitajan päivissä olivat tietokoneella vietetyt hetket. Siitä hän saikin boostin lähitukeen ja IT-alalle. Ensi vuonna Hannalla käynnistyykin tietotekniikan insinööriopintojen viimeinen vuosi TAMK:illa, ja nyt hänellä on jo taskussa oman alan kesätyöpaikka, joka jatkuu kesän jälkeen opintojen ohella. Miten Hanna sitten löysi IT-alan työpaikan, kun Triuvarella ei edes ollut avoimia kesätyöpaikkoja haussa?
Oikean työpaikan löytäminen on kuin hyvä Tinder-match
Sen oikean työpaikan löytäminen on verrattavissa tämän päivän deittailuun. Pitää löytää yritys, jonka arvot kolahtavat ja joka tuntuu hyvältä. Sitten pitää osata erottua joukosta, jotta saadaan aikaiseksi matchi ja päästään live-tapaamiseen. Sen jälkeen sitten päätetään, voiko suhteesta muodostua pitkäaikainen ja halutaanko siihen sitoutua.
Marraskuussa 2022 järjestettiin Tampereen Nokia Arenalla opiskelijoiden ja työnantajien verkostoitumistapahtuma yhteistyössä TAMK:in, Tampereen yliopiston ja Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa. Tapahtuma oli osa kaksivuotista ”Nopeasti töihin”-hanketta, jonka tarkoitus on kehittää korkeakouluyhteistyön ja työllistymispalveluiden yhteistyötä korkeakoulutettujen nopean työllistymisen tueksi. Siellä tapahtuikin Hannan ja Triuvaren ensimmäinen live-kohtaaminen.
Hanna ei ollut aiemmin kuullut Triuvaresta, mutta ilmoittautuessaan hän tutustui tapahtumaan osallistuviin yrityksiin, joista Triuvare pomppasi esiin ainoana IT-yrityksenä, joka keskittyi juuri Hannan mielenkiinnon kohteisiin eli IT-infrapalveluihin. Tutustuttuaan yrityksen nettisivuihin hän päättikin lähettää Triuvarelle CV:n ja räätälöidyn hakemuskirjeen. Näin Triuvarekin pääsi tutustumaan Hannaan jo ennen ensimmäistä live-kontaktia.
Ensivaikutelma oli lupaava molemmin puolin. Keskustelussa päästiinkin heti suoraan asiaan ja sovittiin samalla jo jatkostepeistä, vaikka Triuvarella ei ollut edes avoimia kesätyöpaikkoja haussa. Tammikuussa Hanna ja Triuvare tapasivat kuitenkin uudelleen virallisessa työhaastattelussa paikan päällä Tampereen toimistolla. Sen verran hyväksi koettiin matchi Hannan kanssa, että Triuvare päätti heti haastattelua seuraavana päivänä tarjota Hannalle IT-tuesta pidempiaikaista työsuhdetta, joka alkaisi kesätyöllä ja jatkuisi syksyllä opintojen ohessa.
Hanna Rantanen aloitti Triuvaren IT-tuessa toukokuussa 2023
IT-tukihenkilön työ olikin paljon monipuolisempaa kuin mitä oli kuvitellut
Työt Hanna pääsi aloittamaan toukokuussa 2023. Alun perehdytysjakson lisäksi työ on sisältänyt muun muassa tikettien läpikäymistä, koneasennuksia ja puhelinvuoroja. Ensimmäisten viikkojen aikana tiiviisti mukana on kulkenut myös työkaveri-kummi, joka on ohjeistanut ja auttanut Hannaa eteenpäin. Itsekseenkin Hanna on päässyt työntouhuun, mutta hän sanoo, ettei häntä ole kuitenkaan yksin heitetty syvään päätyyn, vaan aina on joku, jolta voi kysyä – on se sitten tukihuoneen vierustoverilta tai teamsillä. Aina on asiat selvinneet, kun vaan uskaltaa kysyä.
Positiivinen yllätys Hannalle on ollut se, että työ on paljon monipuolisempaa kuin mitä hän kuvitteli. Mieluisinta hänelle onkin tähän mennessä ollut koneasennukset, koska niitä saa tehdä omaan tahtiin rauhassa hyvillä ohjeilla.
Hannan vinkit: näin nappaat oman alan piilotyöpaikan!
Hanna löi lukkoon oman alan työpaikan jo opintojen aikana vähän kautta rantain oman aktiivisuutensa ansiosta. Hän haluaakin nyt jakaa vinkit myös muille opiskelijoille, jotka haluavat löytää oman alan työpaikan, joka ei ehkä vielä ole edes avoimessa haussa.
Työnhakuunkin pätee siis hyvin vanha sanonta: ”Kysyvä ei tieltä eksy!” Ole itse aktiivinen, kysy ja nappaa unelmiesi työpaikka jo opintojen aikana. Olemalla aktiivinen et voi ainakaan menettää mitään, joten miksi ei?!
Tutustu tästä Triuvaren omistajaan Frendyyn ja katso avoimet työpaikat täältä.