Triuvaren vuoden työntekijä-äänestyksen historialliset viimeisimmät voittajat ovat Emilia Aaltonen (2022) ja Sampo Lähdesmäki (2023). Molemmilla on takana Triuvare-matkaa noin 3 vuotta. IT-tuessa työskentelevän Sampon työpäivät sisältävät muun muassa lähi- ja puhelintukea sekä koneasennusvuoroja. Myyntikoordinaattori Emilia puolestaan vastaa myynnin koordinoinnin lisäksi esimerkiksi asiakaskontakteista ja laitemyynnistä.

Viimeinen Vuoden triuvarelainen-äänestys

Vuoden työntekijä-äänestyksiä on toteutettu Triuvarella jo vuodesta 2018. Frendy-fuusion myötä vuoden triuvarelainen -äänestys jää sellaisenaan historiaan ja tilalle tulee jatkossa uuden organisaation mielenkiintoiset kuviot.

Triuvaren henkilöstö on kerran vuodessa saanut äänestää jokaisen Triuvaren arvon kohdalla sitä työntekijää, joka on vuoden aikana parhaiten noudattanut kyseistä arvoa omassa työssään ja työyhteisössään. Eniten ääniä kerännyt henkilö julistetaan vuoden triuvarelaiseksi.

Triuvaren arvot ovat: asiakaskeskeisyys, tavoitettavuus, joustavuus ja sosiaalisuus.

Vuoden työntekijät 2022 ja 2023

Kuvassa tuoreimmat voittajat Sampo Lähdesmäki ja Emilia Aaltonen.

Yllätysvoitto tuntuu hyvältä!

Voitto tuli molemmille voittajille yllätyksenä. Omien sanojensa mukaan Sampo ei ole tehnyt mitään ihmeellistä, vaan pyrkinyt aina olemaan oma iloinen ja sosiaalinen itsensä. Kysyttäessä Emilialta, miksi hän uskoo työkavereiden äänestäneen häntä, hän arvelee sen johtuvan siitä, että hän haluaa olla avulias työkaveri ja tiimipelaaja.

Voittaminen tuntuu tietysti hyvältä ja kertoo ehkä siitä, että jotain on tullut tehtyä oikein, Sampo pohtii. Sampo viihtyy työpaikalla hyvin ja tuleekin mieluummin toimistolle kuin jää etätöihin, koska siellä saa olla työkavereiden kanssa. Kahvitauoilla on mukava rupatella, ja miehestä huokuva rentous, savolainen huumori ja pilke silmäkulmassa ovat näkyneet positiivisesti myös asiakkaille päin.

Emiliakin toteaa, että tuntuu kivalta, kun työkaverit arvostavat omaa työpanosta. Hän uskoo, että hyvä vuoden työntekijä on reilu tiimipelaaja, joka antaa täyden panostuksensa kaikelle, mitä tekee.

Joustavuus nousee arvoon arvaamattomaan

Triuvaren arvoista Sampolle tärkein on joustavuus. Käytännössä hänelle se tarkoittaa sitä, että myös työnantaja on valmis joustamaan työtehtävissä ja työajoissa. Kaikesta on helppo sopia ja etätöitäkin voi tehdä vuorojen salliessa. Sampo arvostaa sitä, että työn ja muun elämän yhteensovittaminen sujuu mutkattomasti.

Emilialle tärkeimpiä arvoja ovat niin ikään joustavuus ja asiakaskeskeisyys. Kaikki hommat hoidetaan, työhön panostetaan 100 % ja asiakkaat pidetään tyytyväisinä, muttei kuitenkaan työilmapiirin kustannuksella.

Palkallinen vapaapäivä

Tittelin ja kunnian lisäksi vuoden työntekijä saa palkinnoksi yhden palkallisen vapaapäivän. Sampon mielestä palkinto on erittäin hyvä ja parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi rahapalkinto. Se osoittaa, että työnantaja arvostaa myös työntekijän aikaa ja palautumista eikä pelkkää tehokkuutta. Rahaa saa aina lisää, mutta aikaa ei. Sampo aikoo todennäköisesti käyttää vapaapäivänsä pidentämällä kesälomaa yhdellä päivällä. Emilia on samoilla linjoilla ja käytti jo oman palkintonsa pidennettyyn talvilomaan.

Vuoden työntekijä-plakaatti

Vuoden Työntekijä-plakaattiin on kaiverrettu kaikkien vuosien voittajat.

 

Aiempien vuosien ”Vuoden Triuvarelaiset” ovat:

2018: Ari-Matias Angeria

2019: Jarno Mäkelä

2020: Mikko Koivunen

2021: Henri Vilento

2022: Emilia Aaltonen

2023: Sampo Lähdesmäki

Lue, miten Triuvaren ja Frendyn sulautuminen etenee tästä blogista, jonne päivittyvät uusimmat tiedot.

 

 

Sonja Valtanen

Sonja Valtanen